Daihatsu-Strnádek
Fórum o všem co se týká aut...

Zamlžená okna

rated by 0 users
Tento příspěvek má 17 Odpovědi | 1 Následující

25 nejlepších přispěvovatelů
Příspěvky 15
Mexikan Posted: 22-02-2009 22:41

Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat, nikde jsem nenašel k tomu diskuzi - topení fouká jako bejk, všechno se jeví o.k., ale rosí se přední a boční okna. stalo se to někomu, nebo zase jenom mě??? Díky za odpověď.

10 nejlepších přispěvovatelů
Příspěvky 175

Vona je tam taky takova packa na stredovym panelu...smerovani vofuku...kam to ma foukat..a regulace teploty....pokud to mas nasmerovany na doraz do prava...ventak fouka a je to teply...nemuze se to rosit...ledazeby ste byly z toho auta stestim tak vopoceny...ze by to nestihalo... :-))

Jukni esli ti neubejva chladici kapalina....to by signalizovalo,ze je naka netesnost ve vymeniku tepla topeni...pak se muze delat para a sou opoceny okna...

Příspěvky 20

Máš nastavený vnější, nebo vnitřní okruh cirkulace vzduchu? 

Příspěvky 175

Caaau nejstarsi...to sem mexikanovi psal v meilu...i mu poslal komplet schema a ovladani topeni...meil vyzved...ale uz nic neodepsal..ani meilem,.ani sem,ani na Daihatsu-net...tak nevim...snad je vyreseno...

Příspěvky 15

Ahoj všichni a díky za info i za rady. Zatím se mlžíme vesele dál, ale nakonec se stejně dostane Stázina Kubovi za manželku!!

Takže: teplotu vody mám nadoraz, ofuk mám na okno, klapka ventilace na venkovní vduch...:(    Že by sáknul radiátorek se mi nezdá, ale jistě to může taky bejt. Třeba je to jenom promočený, jak to stálo venku na sněhu a dešti..

P.S. dřív jsem nestačil písnout.

Příspěvky 175

Cus no esli ste auto zevnitr pucovali na mokro muze to bej tim odparovanim...ale moc se mi to nezda...spis to typuju na ten unik z vymeniku...pokud to mas nastaveny jak pises a fouka to horkej vzduch...melo by to to poceni bezpecne odstranit.Nevim teda jak ti fouka ventilator...ale ja kdyz ho dam naplno tak mi ten proud vzduchu zveda koberecky na podlaze a rve vlasy z palice...zadnej prachovej  filtr pred ventilatorem tam neni...aspon ja tam zadnej nemam...tak pokud je vse v poradku tak to fouka zbesile...a topi to jak blazen i v -16°C..je to na tilko a kratasy....to mam vyzkouseny...

Příspěvky 456

Nazdárek lidičky. Tak koukám že se totu začíná zase hejbat. Co se toho topení týká tak bych to viděl na tu vnitřní a venkovní cirkulaci. Jinak páčka muže být na venkovni ventilaci ale záleží jastli funguje klapka jestli nevyskočil bovden. dost často se to stává. A nebo rosí ten výměník topení taky častá zavada. Pár už jsem jich taky měnil. Tak zdar vášem.

Příspěvky 20

Jak je vlastně řešen odvod dešťové vody ze sání vzduchu pro vnější cirkulaci? U Forda mám takový plastový okap, který když se ucpe, tak mi zůstává voda v prostoru ventilátoru.

Příspěvky 15

Zdravím. Ještě jsem to pocení neodstranil, Ale dnes jsem jel do práce a zpět a vlastně se rosí jenom boční okna a to ještě u řidiče víc. Přední okno ne. Tak to je teda pěkná blbost, co? Kdyby rosil ten radiátorek tak by se snad rosilo všechno, ne?? No nic, to jen aby řeč nestála...

Příspěvky 175

Hoooj...cece to je divny...ja kdyz to mam nastaveny takle..

.tak to fouka z vyustku A na predni a bocni okna jak blazen...a horkej vzduch...maximalne pridam otacky vetraku....a jak se ti cely auto  vubec ohriva....rucicka teploty musi bejt v polovine stupnice...pokud to tak mas a vetrak spravne fouka ale dava to malo vzduchu a nebo malo teply, .asi bych overit spravnou funkci bovdenu a tech vexlklapek a esli je naplno otevrenej ventil topeni...ikdyz mi nekdo rikal,ze je udajne vymenik porad pod teplou vodou a jen se teplota do auta reguluje otviranim klapky...to ale nevim presne.

Příspěvky 15

Ahojky, teplota je dobrá, ale páčku mám jenom na ofuk okna, teda úplně v pravo a fouká mi to jenom z předních ofuků a ty dvě boční áčka foukají dost málo, že by tam něco??

Příspěvky 175

Cuuuuus...no nejspis to je celej problem...esli ta vexl klapka...bovden...vypadla naka hadice...tezko rict...ja kdyz mam tu packu uplne v pravo tak mi to na predni  vokno a i do tech boku co vofukujou skla dveri fouka naprosto stejnou intenzitou...no jak sem psal...kazda Feroza je snad original...bo co...koukni taky pred vetrak,esli tam nemas nakej prachovej filtr nahodou...ja tam teda nic nemam,ale je mozny,ze mas treba nakou variantu co dodavali do Afriky a muze tam bejt.Pak sice ventilator muze rvat,ale nedava dost vzduchu,malo fouka a problem je na svete...

Příspěvky 175

Zdar Mexikan... :-)) Tak mi to nak nedalo,vzal sem merak a vydal se merit pretlaky a proudeni vzduchu ve vsech moznejch kombinacic.Nebudu te tady unavovat nakejma ciframa a hodnotama......proste...v zakladnim nastaveni pacek podle manualu na maximalni ofuk skel sice dobry,ale pri nastaveni takle je vykon ofuku o 34% vetsi nez v zakladnim nastaveni....aspon teda u Ferdy....

Příspěvky 15

Jak jsem už psal, dnes jsem všechno prohlédl a vše se jevé být v pořádku. Ještě zkusím natlakovat systém a potom už jsem bezradný...

50 nejlepších přispěvovatelů
Příspěvky 11

Ak mozem aj ja poradit, bude to zrejme v nasavani, budes mat zrejme zabetonovany filter a treba ho precistit  ....mne to obcas prefukne listie az do kokpitu...:-)

Stránka 1 z 2 (18 položek) 1 2 Další > | RSS
Využívá Community Server (Non-Commercial Edition) od společnosti Telligent Systems