Zdravím příznivce Daihatsu. Stala jsem na blíže neurčenou dobu hlídačkou a opatrovnicí Daihatsu Charone , asi tak dvacetiletého,červeného ochotného broučka, s automatickou převodovkou. Musím říct že po pár společných kilometrech,když jsem se naučila zahodit levou nohu pod sedačku a důvěřovat řazení " onosamo" , jsem se do tohoto malinkýho auta docela zamilovala. A tak hledám , co že to vlastně řídím, co se do toho leje, a kam :-) , a jak Berušce vyhovět. Chtěla bych vědět, jaká je spotřeba / přijde mi, že by mohly být malinko nižší otáčky na volnoběh /1100 ? je v pořádku ? /a nikde nemohu najít / manuál to pochopitelně už dávno nemá / jaký je obsah nádrže.. Nechce se mi jí týrat do vyjetí celé nádrže.. Taky ani nevím, jestli funguje kontrolka na stav nádrže :-) . A taky nevím co se stane, když automatu natvrdo dojde benzin.
Kdyby jste někdo prosím věděl, kolik je nádrž ...nebo kde to najdu .. Budu ráda.. Helena
Ahoj Heleno - asi mas na mysli Daihatsu Charade :o) Co som vydedukoval z nemecko-francuzskeho manualu, tak s automatom sa kombinoval iba benzinovy motor CB-23 (pre istotu si to over v technicaku). Tento motor ma mat volnobezne otacky 800-900. Nadrz ma 37litrov. Co sa tyka kontrolky, tak mam pocit, ze ziadne Charade G100 ju asi nema. Ale je tam celkom slusna rezerva - ked je rucicka palivomeru na nule, tak v nadrzi je este cca 6l paliva - moje ma ale 40l nadrz, takze pri tvojom by tam mohlo byt okolo 5litrov. Spotrebu som nikde nevycital, ale tipol by som tak 5-7litrov, podla stylu jazdy (neviem, ako vyzera cesky technicak, ale v nasom sa uvadza aj spotreba). A ked dojde benzin, tak by sa hadam nemalo stat nic - to je problem skor pri naftakoch. Tak dufam, ze som aspon trosku pomohol. Vsak mozno ti presnejsie odpovie niekto, kto ma taku istu Saradu ako ty. Caf
Ahoj Cafe , díky za odpověd, jasně že je to Charade omlouvám se jí .. / nějak mám pocit že je to holčička... /
Mám jen malý techničák, velký se válí u majitele az budu mit moznost podívám se. Díky moc za údaje. Hezký den přeji ...